Ajankohtaista

Tässä kerrotaan tulevista tapahtumista, tapaamisista, jne..

 

Viestintätieteiden tiedekunnan kunniatohtorin arvo on myönnetty 17.8.2018 näyttelijä, teatterineuvos Eila Roineelle. Eila Roine on teatterilavoilta ja televisiosta tunnettu taiteilija, jonka työskentelyä luonnehtii uteliaisuus, tarkkanäköisyys ja rehellisyys. Roineen monipuolisten roolien ansiosta niin sanottu tavallinen nainen on tullut suomalaisille katsojille tutuksi.

****************

 

TIETOA SYYSKAUDEN 2019 TOIMINNASTA

Jäsenillat

Ma 16.9.2019 klo 18.00. Paikka, TTT:n Suuren näyttämön lämpiö. Vierailijana  Eija Kilponen lipputoimistosta.

Ma 11.11.2019 klo 18.00, jäsenilta ja kevätkokous. Paikka, TTT:n Suuren näyttämön lämpiö. Vierailija on avoin.                                                                                                                                           Tämä on myös kutsu syyskokoukseen, jossa käsitellään sääntömääräiset asiat.

***************

 

TEATTERIA   

Teattereihin ja matkoille ilmoittaudutaan Virpi Matalalle, @posti,  Virpi.Matala@tampere.fi pääsääntöisesti kuukautta ennen esitystä (poikkeavasta ajasta ilmoitetaan). Liput maksetaan TTT:n ystävien tilille FI 47 1584 3007 1094 38 kaksi viikkoa ennen näytöstä. Maksun viite löytyy ko. esitys tietojen lopusta.

***************

Syksyn2019 teatteria

SYYSKUU

NEITI JULIE, ke 4.9.2019 klo 19.00 TTT Salmelaisen näyttämö. Hinta 34 €,                    viitenumero 916.

Kreivin tytär Julie kohtaa kartanon keittiössä palvelija Jeanin. Alkaa naisen ja miehen välinen eroottinen leikki ja ikuinen valtapeli, jonka seurauksena Julie seuraa Jeania tämän huoneeseen ja makaa tämän kanssa. Tämän peruuttamattoman teon jälkeen valta-asetelmat emännän ja alaisen välillä vaihtelevat tiheään, toivo ja epätoivo, julmuus ja hellyys, himo ja halveksunta, viha ja rakkaus vuorottelevat, yhteisiä suunnitelmia ja unelmia syntyy, mutta pian ne jo kuolevat omaan mahdottomuuteensa.

http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/neiti-julie

——————–

LOKAKUU

KOIRAN MORSIAMET, ke 16.10.2019 klo 19.00, TTT Kellariteatteri. Hinta 35 €.  Viitenumero 864. Huom! Jäsenkirjeessä 2/2019 esityspaikka virheellinen.

Kantaesitys 9.10.2019 Kellariteatterissa

Suurten näyttämöiden jälkeen Sirkku Peltola palaa takaisin intiimiin tarinan kerrontaan. Vaikka kehys on pieni, on tarina suuri: Koiran morsiamet tarkastelee yksinäisyyden olemusta ja kaipuun kummia ulottuvuuksia.

Aina on kyse rakkaudesta ja kaipuusta. Se on mennyt, toivotaan tulevaksi tai tunnetaan sitä syvästi.

http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/koiran-morsiamet

——————–

JUHANNUSTANSSIT, ke 23.10.2019 klo 19.00, TTT Suuri näyttämö. Hinta 42 €.          Viitenumero 877.

Tänä vuonna juhannus on lokakuussa- Salaman läpimurtoteos sukupolvitulkintana.

Tampereen Työväen Teatteri tuo syksyllä 2019 näyttämölle pätkätyösukupolven tulkinnan Hannu Salaman Juhannustanssit-romaanista. Salaman läpimurtoteos toi kirjailijalle kuritushuonesyytteen, ja kirjasta sensuroitiin kaksisataakymmenen sanaa. Romaani julkaistiin 55 vuotta sitten poliittisten jännitteiden, ydinpommin uhan ja jälleenrakennuksen uupumuksen keskelle. Onko maailma muuttunut, ja miten?

http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/juhannustanssit

——————–

NOTRE DAMEN kellonsoittaja, ke 30.10.2019 klo 19.00. Tampereen Teatteri, päänäyttämö. Hinta 83 €. Viitenumero 880.

Notre Damen kellonsoittaja perustuu Disneyn animaatioelokuvaan ja Victor Hugon samannimiseen romaaniin. Musikaali kertoo rohkeudesta ja sorrosta, vihasta ja rakkaudesta – taistelusta paremman maailman puolesta. Sen jännittävät ja mukaansatempaavat tapahtumat sijoittuvat 1400-luvun lopun Pariisiin.

Kellonsoittaja Quasimodo on hyväsydäminen mutta epämuodostunut hylkiö. Kyttyräselkäisenä hän on elänyt koko ikänsä Notre Damen katedraalin suojissa, sieltä koskaan poistumatta. Yksi päivä muuttaa Quasimodon, hänen isäntänsä arkkidiakoni Claude Frollon, oikeudentuntoisen mustalaistyttö Esmeraldan ja urhoollisen kapteeni Phoebusin elämät ikiajoiksi.

Notre Dame nousi kirkon tuhonneen tulipalon johdosta keväällä uutisotsikoihin.

Notre Damen kellonsoittaja

MARRASKUU

POIKABÄNDI, ke 13.11.2019 klo 19.00, TTT Suuri näyttämö. Hinta 50 €.                         Viitenumero 893.

Uusi, räiskyvä musikaalikomedia Poikabändi vie meidät tähtitehtaaseen nimeltä Toijala ja sieltä maailmanmaineeseen ponnahtavan poikabändi ToiBoysin tarinaan. Se kertoo kaiken ylittävästä ystävyydestä, unelmista, yhteisön voimasta ja kysyy mikä loppujen lopuksi on tärkeintä.

Suomen viimeinen viaton vuosikymmen on ohi ja eletään vuotta 1992. Maken ja Karin nousukiidossa perustama äänimainosyhtiö on mennyt laman myötä konkurssiin ja kaverit etsivät epätoivoisesti uutta ideaa, sitä, joka muuttaisi koko pelin. Ja löytyyhän se: Suomen ensimmäinen Poikabändi!

http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/poikabandi

JOULUKUU

YHTÄ MATKAA, ke 11.12.2019 klo 19.00, TTT Salmelainen. Hinta 32€.                         Viitenumero 903.

Vanha nainen (Seela Sella) ja keski-ikäinen mies (Puntti Valtonen) kohtaavat junassa. Toinen on matkalla häihin, toinen hautajaisiin. Toinen haluaa keskustella, toinen on torjuva. Pitkän matkan mittaan ennakkoluulot haihtuvat ja vastarinta murenee. Kahden ihmisen elämäntragediat purkautuvat tarinoiksi, joiden kautta toisilleen vieraat matkakumppanit löytävät tien ennakkoluulojensa ryteikön läpi.

http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/yhta-matkaa

*****************

Teattereihin ilmoittaudutaan Virpi Matalalle, @posti,  Virpi.Matala@tampere.fi. Liput maksetaan TTT:n ystävien tilille FI 47 1584 3007 1094 38 kaksi viikkoa ennen näytöstä.

*****************

TEATTERIMATKA

Teatterimatka la 7.12.2019 Helsingin kaupunginteatteriin esityksenä PIENI MERENNEITO. Lumoava Disney-suurmusikaali. Matkan hinta 115 €, sis. matkan lipun ja evästä matkalle. Viitenumero 929

Lähtö vanha kirkko, Keskustori klo 16.00 esitys alkaa klo 19.00

KEVÄTMATKA 2020

Kevään 2020 matka tehdään kotimaahan.